AKTUELNO

Čak i ako pre niste mesili testo, ne postoji šansa da vam lepinje sa sirom ne uspeju. Bolji su izbor od kupovanih, a tako se brzo prave da ćete se oduševiti. Čim je sastojcima za testo jogurt, to znači da će pecivo ili hleb biti neverovatno mekani i ukusni čak i sutradan. Dodajte i malo šunke ako želite.

Sastojci: 400 ml jogurta, 150 ml ulja, 1 prašak za pecivo, 2 ravne kašičice soli, 1 kg brašna.

Za punjenje: 150 g sira, 1 belance.

Foto: Unsplash.com

Priprema: Pomešajte jogurt, ulje, so i prašak za pecivo. Sjedinite, pa postepeno dodajte brašno. Posle svakog dodavanja mešajte. Na kraju malo umesite rukama, pa podelite na 15-16 delova. Oblikujte loptice, malo spljoštite rukama, pa napunite sirom koji ste pomešali sa belancetom. Zatvorite i opet oblikujte loptice. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Umutite žumance sa jogurtom, pa premažite svaku lepinju. Pospite susamom i pecite na 200°C oko 20 minuta. 

Autor: Z.L.