AKTUELNO

Uštipci su odlično pecivo koje se brzo pravi, a super su za doručak ili večeru. Najbolje je ako poslužite sa paradajzom i sirom, ali ko voli slatko, može i sa džemom ili eurokremom.

Ruskinje su otkrile tajnu kako da vam uspeju iz prvog pokušaja. Kefir ih čini mekanim, a ulje se dodaje kako bi bili manje masni, dok sa šećerom treba da vodite računa, jer previše ove namirnice može učiniti da izgore. 

Sastojci: 1/2 l kefira, 2 šolje brašna, 1 kašičica sode bikarbone (ne puna), 1 kašičica šećera, 1 jaje, prstohvat soli, 1 kašika ulja

Priprema:

Prvo sjedinite jaje i kefir, a zatim dodajte ostale sastojke. Кefir ne bi trebalo da bude hladan, nego sobne temeprature i ne sme da bude kiseo. Brašno dodajte postepeno u smesu i sve vreme mešajte kako se ne bi stvorile grudvice. Zatim se dodaje ulje. Ono je obavezno jer će učiniti da uštipci budu manje masni spolja dok se prže. Zatim dodajte šećer i promešajte. Nemojte da dodajte previše šećera jer se on može da učini da lakše izgore. Sipajte sodu i so i sve lepo sjedinite, pa ostavite smesu 15 minuta. Vadite testo mokrom kašikom i sipajte u vrelo ulje.

Autor: Z.L.