AKTUELNO

Lagano jelo za tople dane.

Sastojci:

- 250 g pirinča

- 200 g belog pilećeg mesa

- 2 tikvice

- maslinovo ulje

- 20 g maslaca

- 2 struka mladog luka

- 3 čena belog luka

- kocka pileće supe

- 50 ml belog vina

- 40 g parmezana

- so, biber,

- veza peršuna

Priprema:

- Očistite tikvice i narežite ih na kocke. Mladi luk iseckajte na kolutiće, a ne bacajte ni zeleni deo.

- U zagrejanom tiganju na maslinovom ulju propržite mladi luk, dodajte belo pileće meso isečeno na kocke i dinstajte 10 minuta.

- Dodajte tikvice, izgnječen beli luk, pa dinstajte još pet minuta.

- Ubacite pirinač, propržite, zatim dodajte pileću kocku, so, biber i oko litar vode.

- Kuvajte u poklopljenoj šerpi 15 minuta, dodajte belo vino, peršun i krčkajte još nekoliko minuta.

- Kad je pirinač omekšao, ubacite maslac da se rastopi i narendan parmezan.