AKTUELNO

Ovaj ručak ćete imati i za naredni dan.

Potrebno je:

600 gr krompira

300 gr mlevenog mesa

1 glavica crnog luka

1 šargarepa

suva slanina seckana i listići

4-5 čena belog luka

malo crvene mlevene ljute i slatke paprike

mlevenog bibera, ulje

2 jaja

1 kašika kisele pavlake

150-200 ml mleka

Priprema:

Luk iseckati sitno, kao i šargarepu i seckanu, suvu slaninu, pa propržiti na ulju.

Dodati mleveno meso, pa prodinstati jedno 20 minuta. Dodati začine, mleveni biber, papriku, beli luk.

Krompir iseći na tanke listiće. Pleh podmazati uljem pa staviti pola krompira. Istresti ostatak mesa u sredinu i pokriti ostatkom krompira.

Umutiti dva jaja, dodati kašiku pavlake, dodati mleko, umutiti i preliti krompir. Peći na 220 stepeni C oko 60 minuta.

Autor:

#musaka