AKTUELNO

Svako ima svoju metodu pripreme kajgane, ali manje-više svi je prave na slični način, ali čini se da većina ljudi pravi jednu ključnu grešku i tako uništava ukus omiljenog doručka.

Profesionalni kuvar iz San Franciska i dobitnik Mišlenove zvezdice Danijel Paterson otkrio je zato odličan trik za pripremu kajgane; a iako se možda isprve čini neobičan, pomaže da jaja postanu ukusnija i mekanija.

U razgovoru za The Sun je ispričao da je njegova jedinstvena metoda nastala nakon što je jaja počeo pa peče u tiganjima od livanog gvožđa, a kako je mrzeo da ih pere, jaja je odlučio da razmućena skuva u ključaloj vodi; što zapravo smisla jer se poširana jaja kuvaju na isti način.

Ispostavilo se da ovako kajgana ispadne savršena i to bez muke pranja tiganja ili šerpe nakon spremanja; jednostavno zakuvajte posudu s vodom i promešajte, pa u vodu ulijte razmućena jaja.

Jaja bi trebalo da se brzo učvrste i ne brinite ako u početku ne izgledaju tako privlačno.

Nakon toga ih na 20-ak sekundi poklopite 20 sekundi i biće savršeno lagane i mekane konzistencije. Pažljivo procedite da uklonite višak vode i začinite maslacem, solju, biberom i ostalim začinima po želji.

Prijatno!

Autor:

#Kajgana