AKTUELNO

Skuša sadrži veliki procenat omega-3 masnih kiselina, čak dva puta više od lososa, i zbog toga je sjajna za regulisanje krvnog pritiska. Bogata je i selenom, koji zajedno s proteinima stvara antioksidante i jača imunološki sistem.

Sastojci: 1 skuša srednje veličine, 1 manja glavica luka, 2 kuvana jaja, 2 čena belog luka, pola limuna, 2 kašike maslinovog ulja, svež peršunso, biber, 1 feferona.

Foto: Pixabay.com

Priprema: Skušu očistite od iznutrica, operite i posolite i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni, stavite skušu na foliju, prelijte je uljem i pecite od 30 do 40 minuta. Pečenu skušu dobro očistite od kostiju. Posebno skuvajte jaja, pa ih oljuštite. Crni i beli luk očistite, pa sitno naseckajte. U blender stavite skušu, crni i beli luk, limunov sok, jaja isečena na četvrtine, začinite po ukusu, dodajte sitno seckani peršun i sve dobro izblendirajte. Na kraju dodajte sitno naseckanu ljutu papričicu, pa još jednom izmiksajte. Paštetu preručite u činiju, ostavite je da se dobro ohladi u frižideru, pa je poslužite uz prepečeni hleb.

Autor: Z.L.