AKTUELNO

Temperature rastu, a to za sladokusce znači — povratak sladoleda!

Ako ste u proteklom periodu izbegavali hladne poslastice, sada je vreme da se opustite i uživate u njima, a teško da ćete naći ukusnije od ove domaće varijante koja obiluje čudesnom aromom višanja.

Foto: Pixabay.com

Sastojci: 300 g višanja, 300 ml jogurta, 200 ml hladnog mleka, 200 g šlaga u prahu, 100 g šećera.

Priprema: U hladnom mleku umutite mikserom šlag u prahu, sve dok ne dobijete gustu i glatku smesu. U blenderu pomešajte dobro oprane višnje očišćene od koštica, ali ostavite jednu šaku višanja sa strane, zatim jogurt i šećer i izblendajte dok ne dobijete kompaktnu masu. Sve vreme muteći mikserom, ovu mešavinu od višanja dodajte umućenom šlagu. Potom prelijte u činiju u kojoj ćete zamrznuti sladoled. Stavite u zamrzivač na 15-ak minuta, a potom preko pobacajte onu šaku višanja koje ste ostavili sa strane i sve prelijte sokom od višanja ako vam je ostao tokom pripreme.

Autor: Z.L.