AKTUELNO

Kupus ne samo da je ukusan nego je i jako zdrav. Kada ga pomešate sa još jednom omiljenom namirnicom - krompirom, dobićete lagani ručak koji će se svima svideti.

Preliv od jaja i jogurta čini povrće sočnijim, a obavezno poslužite sa neodoljivim umakom od senfa i majoneza. Oduševiće se i oni koji ne mogu da zamisle ručak bez mesa.

Foto: Pixabay.com

Sastojci:

2 crna luka, 1-2 šargarepe, 3 velika krompira, 200 ml vode, 500 g kupusa, 1 paprika, 2 jajeta, 100 ml mleka, 50 g jogurta, 30 g skroba, prešun i mirođija, 130 g tvrdog sira

Priprema: Na malo maslinovog ulja propržite sitno seckani luk, pa dodajte rendanu šargarepu. Krompir isecite na sitne kockice, pa dodajte posle 5-7 minuta. Sipajte vodu, promešajte i poklopite. Kuvajte nekih 7-9 minuta. Zatim dodajte rendani kupus, promešajte i poklopite ponovo. Kratko kuvajte, pa pospite kimom, posolite i pobiberite. Opet promešajte, poklopite i kuvajte još 5-7 minuta. Na kraju dodajte sekcanu papriku i promešajte, pa ostavite još 2-3 minuta poklopljeno. Jaja umutite, pa dodajte mleko, jogurt, skrob i seckanu mirođiju i peršun. Lepo sjedinite. Povrće sipajte u nauljenu vatrostalnu posudu, pa prelijte dobijenom smesom. Pospite rendanim sirom. Pecite na 180°C oko 40 minuta. 

Autor: Z.L.

#musaka