AKTUELNO

Italijanska kuhinja je u svetu svakako najpoznatija po testeninama. Danas je italijanska testenina, ili pasta, kako je oni zovu, sastavni deo ishrane skoro svih ljudi na planeti. Odlične su za kombinovanje sa mnogim namirnicama, a domaćice ih vole jer se brzo spremaju.

Za ove brze makarone iskoristite sve što imate u frižideru: sir, šunku, kačkavalj, čeri paradajz..

Sastojci: pakovanje integralne testenine, malo pavlake za kuvanje, 2 jajeta, 100 g kačkavalja, 100 g sira, origano, so, malo seckane šunke ili slanine

Priprema: Testeninu skuvajte u malo posoljenoj vodi pa procedite. Prebacite u vatrostalnu posudu pa dodajte umućenu pavlaku sa jajima, sir, kačkavalj, šunku i odozgo stavite čeri paradajz i origano. Zapecite u rerni dok se sir ne istopi. Služite toplo.

Autor: Z.L.

#makarone