AKTUELNO

Često pravite musaku za ručak, nebitno da li je grčka, sa krompirom, tikvicama... Sada probajte drugačiju verziju omiljenog jela. Musaka od svežeg kupusa i mlevenog mesa će vam se garantovano dopasti.

Izgledom podseća na pitu, pa je ne morate služiti samo za ručak, odličan je predlog i za večeru. Musaku možete da pravite i od kiselog kupusa. 

Sastojci: 1 glavica kupusa, 500 g mlevenog mesa, 1 crni luk, 1-2 čaše kukuruza šećerca, pirinač po ukusu, 1 kisela pavlaka, 2 jajeta malo mleka .

Priprema: Kupus isecite i propržite na ulju. Začinite po ukusu. Crni luk iseckajte, pa propržite, a onda u tiganj dodajte i mleveno meso, malo propržite, pa dodajte kukuruz šećerac i pirinač. U tepsiju poređajte kupus, pa fil od mlevenog mesa, premažite pavlakom, pa sipajte preostali kupus. Jaja umutite i pomešajte sa malo mleka, a zatim pecite na 220°C oko 30 minuta.

Autor: Z.L.

#musaka