AKTUELNO

Obzirom da sada više nego ikada treba da ojačamo imuni sistem, naša preporuka je ova topla pileća čorba puna proteina i vitamina. Puna je povrća i mesa, okrepiće vas u ovim hladnim danima. Možete je jesti uz hleb kao obrok ili poslužiti pre glavnog jela.

Sastojci: 1 crni luk, 2 šargarepe, 300g graška, 3 krompira, 1 paškanat, ulje, 2 bataka sa karabatakom, 2 l vode, so, biber, biljni začin, peršun, 1 žumance, 2 kašike kisele pavlake, 1 kašičica senfa

Priprema: Na nižoj temepraturi izdinstajte sitno iseckani luk, šargarepu, so i paškanat. Dodajte grašak i dinstajte 5 minuta. Dodajte iseckani krompir, biber i batake, pa sipajte 2 l vode. Kuvajte na jačoj temperaturi, dok čorba ne provri. Kada se pojavi pena, sklonite je. Smanjite temperaturu i kuvajte još 40 minuta. Nakon toga izvadite meso i ostavite ga da se malo prohladi. U večoj činiji sjedinite kiselu pavlaku, senf i žumance. Čorbu sklonite sa šporeta.Sipajte nekoliko kutlača čorbe u umućenu pavlaku, dobro promešajte, pa vratite u vruću čorbu. Meso očistite od kostiju, kožice i žilica pa isecite na kockice. Dodajte u čorbu meso i iseckani peršun. Promešajte, pa probajte. Po ukusu dodatno začinite čorbu.

Autor: Z.L.

#čorba