AKTUELNO

Pošto nam se približava veliki Božićni post, vreme je da sa vama podelimo i neke posne recepte. Danas su to punjene paprike. Klasične sa mlevenim mesom nema ko ne voli, ali sada isprobajte ove punjene krompirom, šargarepom, lukom i paradajzom.

Verujte, toliko je sočno i bogato da će vas očarati na prvi zalogaj.

Sastojci: 3-4 krompira, 8-10 paprika, 1 paradajz, 1 glavica crnog luka, 1 šargarepa, 4 čena belog luka, 200 ml kuvanog paradajza, 50 ml vode, 2 kašike praha instant supe od pečuraka, ulje, so, biber, peršunov list.

Priprema: Na ulju propržiti seckan crni luk ili praziluk, pa dodati sitno seckanu šargarepu. Kad se malo uprži dodati sitno seckan krompir. Pržiti par minuta. Dodati na kockice sečen i oljušten paradajz, seckan beli luk, so biber i peršunov list. Paprike oprati izvaditi semenke. Pleh podmazati uljem pa puniti nadevom paprike i ređati. Zatvarati sa kolutovima paradajza.U manju činiju sipati kuvan paradajz, dodati vodu i instat supu od pečuraka pa sve izmešati. Preliti preko paprika. Malo pouljiti svaku papriku pa peći u rerni oko 40 min. na 220 stepeni.

Autor: Z.L.

#paprike