AKTUELNO

Belo meso i krompir se najčešće jedu za ručak jer se najlakše spremaju i veoma su ukusni. Postoje razni recepti kako možete da pripremite ove 2 namirnice, ali ova kombinacija je dobitna.

Posle pohovanog mesa koje svi vole i pire krompira, složite ove sastojke kao za musaku i zapecite. Tajna dobrog ukusa je u zanimljivom prelivu i siru koji ste izrendali preko.

Sastojci: 4 krompira, 500 g pileća filea, 4 mlada luka, (ili 1/2 praziluka), 1 crvena paprika, 1 kašičica timijana, so, biber, začinska paprika.

Za preliv: 4 čena belog luka, 2 kašike brašna, 600 ml mleka so, biber, kari, začinska paprika, 100 g tvrdog sira, 1 paradajz

Priprema: Krompir skuvajte u ljusci. Piletinu isecite na kockice, kao i papriku i mladi luk. Propržite piletinu, pa dodajte papriku i luk, začinite i mešajte dok se lepo ne sjedini sve. Kada se krompir ohladi, skinite ljusku i isecite na deblje kolutove. Zatim nauljite tepsiju, pa poređajte krompir, isprženo meso sa povrćem, pa još jedan red krompira. U tiganju propržite krupnije isečen beli luk, zatim dodajte brašno i mešajte da se ne stvore grudvice. Sipajte mleko i začine. Mešajte dok se smesa ne zgusne i kad krene da vri sklonite sa šporeta. Sipajte preko krompira, a onda pospite i rendanim sirom. Dekorišite paradajzom isečenim na kriške. Pecite na 180°C oko pola sata. 

Autor: Z.L.

#Meso