Recept za restovani krompir treba da imate u svom kuvaru, jer se odlično slaže sa svim vrstama mesa.
Ako vam treba savršen prilog uz roštljsko meso ili krmenadle, kao i kobasice onda napravite restovani krompir. On se odlično slaže i sa sarmama ili podvarkom. Vrlo je bitno da odaberete odgovarajući krompir jer od njega sve zavisi. Treba da bude malo brašnast, taj je idealan za ovaj prilog.
Foto: Foto/Foter
Svaka domaćica ima svoj recept za restovani krompir, i mnoge od njih koriste svinjsku mast. Smatraju da je ukus najbolji kada krompir proprže na svinjskoj masti i luku, i na kraju dodaju malo mleven crvene paprike. Ono što je stvarno bitno za restovani krompir je da se luk baš dobro proprži.
A hrvatski kuvar je otkrio svoju tajnu najboljeg restovanog krompira. Njegov trik je u bujonu, pilećem ili goveđem, koji daje neverovatan ukus tom sirotinjskom jelu. Nekoliko puta smo napomenuli kako bujon uvek treba da imate u zamrzivaču, jer će popraviti ukus raznim jelima.
Autor: Pink.rs