AKTUELNO

Tajna je u pripremi mesa i načinu prženja.

Piletina je svakako jedno od omiljenog mesa zbog lake i brze pripreme. Takođe, piletina se slaže uz sve - i uz krompir, i uz pirinač, i uz testeninu, kao i neko drugo povrće.

Međutim, pileće meso, a posebno pileći file, često može biti suvo, i samim tim i bezukusno.

Kako biste izbegli ovakav scenario, ovo su saveti kojih se morate pridržavati.

Priprema mesa

Ako pileći file izvadite iz zamrzivača, on se mora u potpunosti otopiti na sobnoj temperaturi. Nakon toga, potrebno je da napravite mešavinu maslonovog ulja i začina po želji (so, biber, beli luk u granulama, mlevena paprika), i time premazati svako marče mesa.

Foto: Pixabay.com

Tako začinjeno meso, ostavite da odstoji neko vreme u frižideru - minimum jedan sat.

Prženje

U tiganj sipajte malo maslinovog ulja i zagrejte ga na visokoj temperaturi. Kada se ulje dobro ugreje, marinirano meso poređajte u tiganj i ostavite da se prži jedan minut na najjačoj temperaturi.

Potom smanjite temperaturu na pola, okrenite meso i poklopite tiganj. Ostavite meso deset minuta tako da se "krčka", i posle toga ugasite ringlu.

Meso ostavite da stoji poklopljeno u tiganju još desetak minuta, pa ga onda servirajte.

#Piletina