AKTUELNO

Tri neizostavne namirnice koje svako domaćinstvo ima su jaja, krompir i luk, a ako mislite da se od ovoga ne može napraviti savršen ručak od kojeg polaze voda na usta grdno se varate.

Ovaj recept za tradicionalnu špansku tortilju priprema se veoma lako i brzo, a što je najbitnije od svega, maksimalno štedi kućni budžet, a povrh toga, najverovatnije nećete ni morati da idete u nabavku jer sve tri namirnice u većini slučajeva imate kod kuće.

Ovo jelo je savršeno i zbog toga što može da se posluži kao doručak, ali i kao ručak ili večera, u zavisnosti uz šta je servirate. Mada, ovaj španski specijalitet je izvrstan i sam po sebi bez ikakvih dodataka.

Potrebni sastojci:

– 4 krompira

– Jedna glavica crnog luka

– 4 jaja

– Ulje, so, biber

Priprema:

Oljuštite krompir i iseckajte ga na sitne kockice ili na tanke krugove. U tiganj nalijte ulje toliko da prekrije dno i zagrejte ga, a potom ubacite luk i krompir. Dinstajte dok krompir ne omekša, a luk ne potamni. Sklonite sa ringle i ocedite od ulja, ali ga ne bacajte. Jaja umutite u kajganu, a potom dodajte smesu krompira i luka i dobro pomešajte. Ponovo u tiganj sipajte ulje na kome ste pržili krompir i zagrejte ga, pa ubacite smesu od jaja, krompira i luka. Začinite solju i biberom po ukusu. Ostavite da se prži na tihoj vatri, obavezno bez mešanja. Tiganj prekrijte tanjirom, pa okrenite tako da sada već formirana tortilja ostane na tanjiru, a potom je vratite u tiganj, kako bi ispekli i drugu stranu.

#doručak