AKTUELNO

Spremili ste veću količinu piletine i ostalo vam je posle ručka? Mnoge domaćice, međutim, nisu sigurne da li je bezbedno podgrevati ostatke pilećeg mesa i koliko puta.

Stručnjaci kažu da se piletina sme podgrevati, ali morate paziti na neke stvari.

Prvo, ako stoji u frižideru duže od tri dana, treba je baciti. Drugo, ne smete je podgrevati prekratko, ali ni predugo da se ne bi osušila.

Foto: Moja Kuhinja

Lidija Bačtman iz Saveta za bezbednost hrane ističe da se piletina može podgrevati i više puta, ali mora da dostigne temperaturu od 70°C, a to je najlakše proveriti uz pomoć termometra za kuhanje.

Možete to da uradite i u rerni – zagrejte je, ubacite piletinu na nekoliko minuta i kada je izvadite, prelijte je s malo ulja kako biste dobili hrskavost.

Druga opcija je mikrotalasna pećnica, ali budite oprezni jer ista često ne podgreje hranu ravnomerno. Najbolje bi bilo da komad mesa isečete pre podgrevanja, a onda stavite na minimalno tri minuta. Ostavite da stoji još dve minuta pre posluživanja, prenosi The Sun.

#Piletina

#podgrevanje