AKTUELNO

Piroške obožavamo svi, a posebno ako su punjene nekim nadevom koji će im obogatiti ukus.

Recept koji vam donosimo je jednostavan i lagan za pripremu, a ukus ćete dugo pamtiti.

Sastojci:

1 kiselo mleko(180ml)
1 jaje
1 prašak za pecivo(10g)
1 kašičica soli
80ml ulja
100g kukuruznog brašna
300g belog brašna
100-120g sira
Ulje za prženje 200-250 ml

Priprema:

Kiselo mleko, jaje, prašak za pecivo i kašičicu soli sjediniti u vangli. U to dodati kukuruzno brašno, pa umešati, a zatim postepeno, uz mešanje i belo brašno. Na kraju umesiti testo rukama.

Na pobrašnjenu površinu razvucite testo otrilike 30x40cm. Podelite testo na 16-20 delova. Pripremite sir i na svaki deo stavite po malo. Lepo zatvorite piroške i oblikujte valjak. Pržite u vrelom ulju. Kada su piroške gotove vadite ih na papirni ubrus da se ocede.

Autor: Pink.rs

#piroške