AKTUELNO

Lazanje su tradicionalno italijansko jelo sa testeninom, kremastim sosom i dodatkom po želji, a ako ne želite da stavite meso, probajte ovaj recept sa ukusnim pečurkama!

Testenina, pečurke bogate, zemljane arome, sir koji se topi… Sjajan vikend ručak koji je pritom brzo gotov!

Sastojci:

400 grama kora za lazanju

300 grama pečuraka

3 čena belog luka

3 kašike brašna

3 kašike maslaca

400 mililitara mleka

So, biber

Tvrdi sir

Priprema:

Testeninu obarite u posoljenoj vodi, rernu zagrejte na 200 stepeni. Pečurke i beli luk brzo propržite, izvadite iz posude pa u njoj rastopite maslac. Dodajte brašno i mešajte dva minuta, potom nalijte mlekom i mešajte dok ne dobijete gusti sos. Ređajte u posudu za pečenje malo sosa, pa kore, pa pečurke i tako dok ne potrošite sve sastojke. Pospite narendanim sirom i zapecite u rerni.

#Lazanje

#Recept