AKTUELNO

Zavolećete ovu poslasticu.

Sastojci:

– 2 jaja

– 80 g šećera

– 60 g maslaca

– 250 g jogurta

– 150 g griza

– 50 g brašna

– pola kesice praška za pecivo

– 1 kašika rendane kore pomorandže

– 1 kašika rendane kore limuna

Preliv:

– 200 ml soka od pomorandže

– 3 kašike šećera

– 1 kašika cimeta

– 1 kesica vanilin šećera

Priprema:

Kalup za pečenje (prečnika 18 centimetara) obložiti pek papirom, a rernu uključiti na 180 stepeni.

Jaja mutiti sa šećerom dugo, dok smesa ne postane svetla i penušava. Posebno otopiti maslac, pa ga izmešati sa jogurtom.

Brašno, griz i prašak za pecivo izmešati. Dodati rendane korice limuna i pomorandže.

Sjediniti sve sastojke, sipati u kalup, poravnati i peći oko 40 minuta.

Pred kraj pečenja kolača pripremiti preliv.

Sve sastojke za preliv sjediniti i prokuvati.

Pečen kolač nekoliko puta izbosti čačkalicama, pa dok je još vreo preliti vrućim prelivom i ostaviti da se kolač ohladi i preliv dobro upije.

#Kolač

#Recept