AKTUELNO

Toliko sočna i ukusna da kad jednom napravite, stalno će se nalaziti na vašem meniju.

Sastojci:

1 kašičica šećera

5 g suvog kvasca

200 ml toplog mleka

1 jaje

30 ml ulja

1 kašičica soli

300 g brašna

150 g čedar sira

150 g feta sira

1 žumance

Priprema:

Šećer i kvasac pomešajte, pa dodajte mleko, jaje i ulje. Promešajte. U drugoj posudi pomešajte brašno i so. Sjedinite obe smese i umesite testo špatulom. Pokrijte i ostavite da odstoji 30 minuta na toplom.

Pomešajte izrendan čedar i izmrvljenu fetu, pa sjedinite. Odvojite nekih 50 g sa strane, a od ostatka napravite loptu. Na dobro pobrašnjenu površinu stavite testo, pospite sa još malo brašna i premesite. Razvucite testo rukama i na sredinu stavite loptu od sira. Obložite sir testom sa svih strana, još malo pospite brašnom, pa opet rukama razvucite prečnika otprilike 22-25 cm. Tepsiju dobro nauljite sa svih strana i stavite testo. Premažite sa umućenim žumancetom. Preko pospite onaj sir što ste izdvojili sa strane (50 g). Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 30 minuta.

#Gibanica

#Pita

#Recept