AKTUELNO

Ukoliko želite da obradujete sebe i svoje najmilije supom ili čorbom najboljeg mogućeg ukusa, obavezno probajte ove trikove.

Iskoristite ostatke

Iako ponekad deluju nespojivo, ostaci nekih drugih jela mogu biti tajni sastojak koji pravi razliku i čini vašu čorbu najukusnijom mogućom. Tako Frenk Palermo, vlasnik poznatog njujorškog restorana Claws Seafood Market čuva masnoću od slanine za svoju - verovali ili ne - supu od školjki!

- Možda nije najzdravija, ali daje onaj dimljeni bogati ukus koji će je izdvojiti - ističe on i objašnjava da ovu masnoću upotrebljava umesto maslaca i ulja.

Sačuvajte kosti

To se posebno odnosi na koske i hrskavicu. Najbolje je da ih kuvate dugo i na tihoj vatri, a mnogi kuvari preporučuju da se kosti i ostaci mesa najpre propeku u rerni kako bi došlo do reakcije koja će pojačati i promeniti ukus.

Obavezno dodajte kiselinu

Najčešće se preporučuje sirće, ali mnogi kuvari vole da koriste sok od citrusa, pastu od paradajza ili čak vino ili pivo. Na taj način se ukus pojačava, a preporučuje se da kiseli sastojak doda pred kraj kuvanja ili neposredno pre posluživanja.

Još jedan koristan trik je rendanje korice pomorandže jer će ona istaći slatkoću povrća i suzbiti masan ukus mesa.

Ako vam se od sve ove priče o varivima prijela neka ukusna čorbica, obavezno pogledajte ove recepte.

#Recept

#Supa