AKTUELNO

Evo šta vam je potrebno da napravite ovaj ukusa obrok.

Sastojci: 30 grama putera, četiri čena belog luka, dve šolje pilećeg bujona, šolja mleka, 220 grama testenine, so i biber po ukusu, 30 grama parmezana, dve kašike peršuna.

Foto: Unsplash.com

Priprema: Istopite puter u većem tiganju, na vatri srednje jačine. Dodajte luk i propržite, uz često mešanje. U to dodajte pileći bujon, mleko i testeninu, posolite i pobiberite po ukusu.Ostavite na vatri da provri, zatim smanjite, i uz povremeno mešanje ostavite dok se testenina ne skuva, oko 18-20 minuta. Nakon toga, dodajte izrendan parmezan – ukoliko vam se čini da je sos previše gust, dodajte još malo mleka.Poslužite toplu pastu, a odozgo pospite malo peršuna.

Autor: Pink.rs

#Parmezan

#pasta