AKTUELNO

Ukus koji se pamti…

Tradicionalna jela su nešto ka čemu se i nove generacije rado okreću. Izreka „al se nekad dobro jelo“ podseća na mamine i bakine recepte i one ručkove, kada je cela porodica bila na okupu.

Kada poželite da napravite baš jedan takav obrok, koji će okupiti vaše najbliže i zbog kojeg će sigurno hvaliti vaše kulinarske veštine, neka to budu lovačke šnicle, na malo drugačiji način.

Potrebno je:

3 šnicle po izboru

200 gr šampinjona

200 ml belog vina

300 ml vode (po potrebi još malo)

2 kašike brašna

3 čena belog luka

bibera, soli

peršunov list, ulje

Priprema:

Meso izlupati između folije. pa ga u ulju pržiti lagano oko 20 minuta. Izvaditi, pa u to ulje ubaciti brašno i izdrobljen beli luk.

Pržiti da porumeni, pa uliti 200 ml belog vina i 200 ml vode. Ubaciti seckane šampinjone, dodati soli, bibera i vratiti šnicle u tiganj, da se krčkaju sa šampinjonima. Poklopiti.

Krčkati na tihoj vatri, da uvri sos, ali i da ne ostane jako gust.

Pred kraj dodati seckani peršun. Uživajte u prelepom ukusu…

#Recept

#šnicle