AKTUELNO

Idealna za doručak ili večeru, brzo se sprema i drži sitost

Ukoliko postite, ovaj recept može da bude vaše spasonosno rešenje za doručak ili večeru ako ste se zasitili poznatih recepata za pripremu posnih jela.

Sastojci: pakovanje kora, 500 gr šampinjona, 70 gr kinoe, 1 veći praziluk, 1dl ulja, 2 dl kisele vode, kašičica origana, so i biber po ukusu.

Foto: Risto Kostov

Priprema: Operite kinou, nalijte 2,5 puta veću količinu vode i skuvajte. Očistite šampinjone i praziluk, pa ih iseckajte. Odvojite jednu kašiku ulja od pripremljene količine, pa prodinstajte praziluk i onda dodajte šampinjone. Začinite i dinstajte dok voda koju su pustile pečurke ne uvri. Pomešajte sa kuvanom kinoom, po potrebi još malo začinite i ostavite da se prohladi.

Pomešajte ulje sa kiselom vodom. Stavite tri kore u pleh, svaku koru poprskajte mešavinom ulja i vode, a na treću stavite nadev. Ređajte tako kore i fil dok sve ne utrošite.Pre nego što stavite tepsiju sa pitom u rernu isecite je, poprskajte mešavinom ulja i kisele vode i stavite da se peče. Rerna bi trebalo da bude zagrejana na 180 stepeni. Pecite dok ne porumeni.

Autor: Pink.rs

#Pita

#pečurke