AKTUELNO

Hamburgeri su jedno od najomiljenijih jela, i to sa dobrim razlogom – topla lepinja, slatki sos, hrskava salata, mekano mleveno meso, a preko svega rastopljeni sir.

Obično ih jedemo u restoranima, ali ne postoji razlog da to ne činimo i kod kuće.Njihova priprema je specifična ali jednostavna, a rezultat fenomenalan.

Foto: Unsplash.com

Sastojci:

400 g mlevenog junećeg mesa, kašika običnog brašna, jedno jaje, so, biber, 3 kašike majoneza, 1 kašičica senfa, jedna kašika kečapa, sok od 1/2 limuna, 4 lista iceberg ili zelene salate, 1 kiseli krastavac, 1/4 ljubičastog luka, 2 zemičke, 1 paradajz, 4 listića topljivog sira za sendviče, 30 g putera

Priprema:

Meso posoliti i pobiberiti u većoj činiji, dodati jaje pa rukama umesiti.Podeliti na dva dela, pa formirati burger debljine oko 2 cm. Burgere pažljivo staviti na pleh, i u prethodno zagrejanoj rerni peći 5 minuta na 200 stepeni. Izvaditi burger, uvaljati u brašno i na puteru zapeći u tiganju sa tako da meso dobije koricu. Pomešati majonez, senf, kečap, sok limuna, salatu iseckanu na trakice i krastavac. Na lepinje staviti dobijenu smesu, vreli burger preko nje, a na njega dva lista sira i list salate. Zavisno od ukusa može se dodati i grilovana traka slanine, paradajz ili bbq sos. 

Autor: Pink.rs

#Hamburger

#Hrana