Praznike provodite u kući, pa zašto ne bi eksperimentisali.
Probajte poslasticu koja je sasvim drugačija od tradicionalnih kolača koje pravite za svaki doček nove godine. Probajte sladoled tortu.
Sastojci za koru:
8 belanaca, 400 g šećera, kesica vanilin šećera kašika sirćeta
Za fil:
8 žumanaca50 g šećera1/2 l mleka2 kesice šlaga125 g margarina3 kašike brašnakesica pudinga od vanile300 g bele čokolade
Priprema:
Dobro umutite mikserom belanca i šećer, dodajte vanilin šećer i sirće, zatim stavite u pleh koji ste obložili pek papirom, podmazali uljem i posuli brašnom, pa pecite koru u rerni na 150 stepeni oko 25 minuta. Skuvajte puding u 1/2 mleka, u to dodajte prethodno umućeno brašno, šećer i žumanca, pa mešajte na šporetu dok se sve lepo ne sjedini.
Ohlađeni fil sjedinite sa umućenim margarinom, umućenim šlagom i rastopljenom belom čokoladom (ukoliko želite ostavite 50 g čokolade da ukrasite tortu spolja). Ohlađenu koru isecite na tri dela i svaki premažite filom, kao i spolja.
#Recept