AKTUELNO

Poslužite uz jogurt ili kiselo mleko i uživajte u večeri.

Vreme pripreme:

25min + 1h dok testo odstoji + 20min pečenje = ukupno 1h 45min

Potrebno je:

350g brašna
200ml tople vode
kesica suvog kvasca
pola kašičice šećera
kašičica soli
2 kašike kisele pavlake
3 kašike maslinovog ulja
2 kašike mleka
100g sira po izboru
kašika kima 2 kašike ulja i mleka za pramazivanje kiflica

Priprema:

1. U maloj činiji kvasac i šećer prelijte vrućom vodom. Ostavite da naraste 15minuta.

2. Za to vreme u drugu činiju sipajte brašno, so, pavlaku, ulje, mleko i vodu. Kada je kvasac narastao dodajte i njega i lagano rukama zamesite testo. Neka testo bude mekše, kiflice će biti vazdušastije i lepše. Ostavite testo pokriveno da odstoji 45min.

3. Kada je testo naraslo, podelite ga na 8 jednakih delova, koje ćete nauljenim rukama oblikovati u loptice. Oklagijom razvucite na oblik elipse, a zatim na jedan od krajeva dodajte sir, i urolajte kiflicu.
Redjajte ih blago savijene na pleh obložen pek papirom.

4. Kada ste sve kiflice formirali, premažite ih mešavinom ulja i mleka, a zatim preko pospite kim.

5. Spuštajte ih u već zagrejanu rernu i pecite 20minuta na 200 stepeni.

#Kiflice