AKTUELNO

Špageti, taljatele, makaroni, školjkice, rezanci... Nije ni važno u kom je obliku, testeninu uvek volimo da vidimo na trpezi, a još više da je u slast pojedemo. Testenina je najpraktičniji i najukusniji izbor za ručak - brzo se priprema i pruža bezbroj varijanti kombinovanja i serviranja.

Potrebno je

4 pileća bataka sa karabatakom, ravna kašika senfa, 4 šargarepe, 1 manja glavica karfiola, 150 g suve slaninice, 150 g kačkavalja, 150g šunke, 5 jaja, prstohvat mirođije, malo bosiljka, soli po ukusu, malo začinskog bilja, 300 g testenine

Priprema

Šargarepu očistite i stavite je celu da se kuva. Kuvajte je desetak minuta. Karfiol rastavite na manje delove i kuvajte ga sedam minuta uz dodatak dve kašike mleka i prstohvata soli. Kačkavalj izrendajte i na svako parče šunke stavite malo kačkavalja i jedan deo karfiola. Smotajte ga sa svih strana. Pileće meso skinite sa kostiju i svako parče uvaljajte u začine i namažite senfom. Stavite parče šargarepe i uvijte kao mali rolatić. Posudu za kuglof obložite slaninicom sa svih strana ali tako da slaninica visi van kuglofa. Poređajte meso sa šargarepom, pa između stavite smotuljke sa karfiolom i šunkom. Gde ima prostora stavite seckana kuvana jaja. Stavite malo mirođije i bosiljka. Poređajte ostatke šunke. Slaninicu koja je visila van kuglofa vratite unutra. Kuglof pecite na 220 stepeni 30 minuta a onda smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite jos 30 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite ga da se ohladi. Spiralnu testeninu skuvajte po uputstvu sa kesice i sluzite sa domaćim i finim kuglofom i sa sezonskom salatom.

#Recept