AKTUELNO

Uživaćete u ručku.

Potrebno je:

500 gr pilećeg mesa500 gr krompira1 jajelovorov list2 šargarepe1 glavica luka1 zelena paprika1 šolja paradajza kuvanog ili mlevenog1 kašičica aleve paprike1 kašika brašna1/2 kašike griza1 kašika  suvog začina50 ml. uljaperšunov listsobiber

Priprema:

Na ulju izdinstati seckan luk, dodati seckanu šargarepu, kao i seckanu zelenu papriku. Kad se izdinsta dodati piletinu, pa još dinstati. 

Dodati alevu papriku, začin suvi i so, lovorov list i kuvan paradajz, pa naliti vodom. Kad se već meso skuvalo umutiti jaje u manju činiju sa kašikom brašna i malo griza, dodati vrlo malo vode i 1 kašičicu ulja pa izjednačiti.Kašičicom vaditi knedlice i ubaciti u paprikaš. Ostaviti da se još kuva 10 minuta dok knedle ne omeknu. 

Dodati malo bibera i peršunovog lista. Paprikaš je gotov. Prijatno. Uz paprikaš idealno ide i mekana proja.

#Recept