AKTUELNO

Ako ste ljubitelj palačinki, i volite podjednako i ‘domaće’ tanke i deblje američke, za vas smo pripremili nešto poptuno drugačije, a opet iz porodice palačinki.

U pitanju je japanski specijalitet – neverovatno vazdušaste i mekane palačinke, deblje, ali manje od standardnih, savršenog ukusa, koje ćete obožavati. Obradujete ukućane za doručak ovim specijalitetom, a u videu pogledajte kako da ga pripremite.

Potrebno je:

2 jaja (odvojite žumanca i belanca)

60 gr šećera

120 ml mleka

180 gr brašna

prašak za pecivo

Priprema:

Žumanca pomešajte sa šećerom, mlekom, brašnom i praškom za pecivo. Belanca penasto umutite i lagano mešajući dodajte smesi žumanaca. U zagrejani tiganj postavite sve okrugle modle, prečnika 9 cm i napunite do 2/3 smesom. Poklopite i pecite 10 minuta na tihoj vatri. Palačinke zatim okrenite i poklopljene pecite još 5 minuta. Po želji možete dodati omiljeni preliv ili sveže voće.

Prijatno.

#palačinke