Kajgana na mediteranski način osvojiće sva vaša čula.
Potrebni sastojci:
Kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
Pulpa paradajz (količina po ukusu)
Smeđi šećer (prstohvat)
4 komada jaja
Jogurt
2 čena belog luka seckanog
Začini po želji
Malo peršuna
Pola glavice crnog luka sitno seckanog
Crvena paprika iseckana
Ljute papričice
Priprema:
Zagrejati ekstra devičansko maslinovo ulje u tiganju za prženje. Umešajte crni luk, papriku i ljutu papričicu. Dinstajte dok povrće ne omekša. Dodajte pulpu od paradajza i smeđi šećer, uz stalno mešanje. Kuvajte dok tečnost ne ispari.
Koristeći drvenu kašiku, napravite četiri rupe u pripremljenu smesu i razbijte u njih jaja. Poklopite tiganj i na laganoj vatri pržite jaja dok ne budu spremljena po želji.
Pomešajte jogurt sa belim lukom i začinima. Pospite peršunom i poslužite iz tiganja, zajedno uz prilog od jogurta i belog luka, dekorisano ljutim papričicama.
#Italijanska kajgana
#Kajgana