AKTUELNO

Kajgana na mediteranski način osvojiće sva vaša čula.

Potrebni sastojci:

Kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja

Pulpa paradajz (količina po ukusu)

Smeđi šećer (prstohvat)

4 komada jaja

Jogurt

2 čena belog luka seckanog

Začini po želji

Foto: Pixabay.com

Malo peršuna

Pola glavice crnog luka sitno seckanog

Crvena paprika iseckana

Ljute papričice

Priprema:

Zagrejati ekstra devičansko maslinovo ulje u tiganju za prženje. Umešajte crni luk, papriku i ljutu papričicu. Dinstajte dok povrće ne omekša. Dodajte pulpu od paradajza i smeđi šećer, uz stalno mešanje. Kuvajte dok tečnost ne ispari.

Koristeći drvenu kašiku, napravite četiri rupe u pripremljenu smesu i razbijte u njih jaja. Poklopite tiganj i na laganoj vatri pržite jaja dok ne budu spremljena po želji.

Pomešajte jogurt sa belim lukom i začinima. Pospite peršunom i poslužite iz tiganja, zajedno uz prilog od jogurta i belog luka, dekorisano ljutim papričicama.

#Italijanska kajgana

#Kajgana