AKTUELNO

Uživajte!

Potrebno je:

1 veća glavica crnog luka

2 zelene paprike

2 šargarepe

1 manja glavica karfiola

500 gr piletine

2 krompira

1 paradajz

ulje, biber, so, aleva paprika

200 gr kisele pavlake

2 jaja

100 ml jogurta

peršunov list

Priprema:

Na ulju propržiti seckan crni luk rendanu šargarepu, i seckanu papriku. Izdinstati sve i dodati karfiol. Tikvice izrendati posoliti pa ocediti tečnost kad malo odstoji. I tikvice dodati u pržen luk i sve zajedno malo propržiti.

Dodati alevu pariku, biber, so. Krompir iseći na lističe. Tepsiju podmazati i pola krompira poređati na dno. Istresti propržene tikvice a odozgo ostatak krompira.Jaja umutiti sa pavlakom dodati jogurt pa preliti preko tikvica.

Meso posoliti i premazati uljem i malo alevom paprikom. Poređati preko krompira. Peći na 200 stepeni C oko sat vremena, možda i više... da lepo zarumeni.

Fantastične tikvice obavezno probajte! Prijatno!

#Recept