AKTUELNO

Ako ste se odlučili da se odreknete mleka u kafi ili jednostavno želite da poboljšate ukus omiljenog napitka, isprobajte provereni trik...

Kad dođete na posao i iza vas je "naporan" vikend, a na brzinu morate da se razbudite i dpđete sebi, nema bolje stvari od kafe. Hvala nebesima na gorkoj kafi (niko nikad nije rekao). Pijuckanje gorke kafe većini je veliko razočaranje, ali dan se mora nastaviti i uz takav ukus. Srećom, možete popraviti ukus svoje kafe s mrvicom, ni manje ni više nego – soli!

Osim što ćete tako smanjiti gorčinu i samim time potrebu za nezdravim šećerom, pa i mlekom, kafa će imati bolji ukus. Savršena mera prema gastro stručnjaku Altonu Braunu  jeste četvrtina kašičice soli i dve kašičice mevene kafe na veliku šolju vode. Naravno, ako vam je njegova preporuka o količini kafe previše, prilagodite je sopstvenom ukusu.

Foto: Unsplash.com

Šta vam treba: Kafa i so

Šta radite: Stavite so u gorku kafu i promešate

Zašto funkcioniše: So se neobično veže na ukusne pupoljke koji detektuju gorčinu i zaustavlja ih da obavljaju svoj posao. Nauka, čista nauka!

Rezultat: Možda ćete osetiti blagi trag slanoće, ali ako preferirate slanu notu pre gorkog, ovaj trik je idealan za vas.

#Kafa

#So

#začin