AKTUELNO

Penasto testo i fil koji se topi u ustima

Sastojci: 400 g brašna, 1 jaje, 20 g kvasca, 200 ml mleka, malo ulja, korica limuna, 1 kašičica šećera, malo soli.

Za nadev: 1 puding od slatke pavlake, 250 ml mleka, 1 vanilin šećer, 1 kašičica šećera, 1 kašika suvog grožđa, 1 kašika integralnog pirinča u boji, 1 žumance.

Priprema: U malo vode mlake rastopiti kvasac, dodati šećer i ostaviti da nadođe. U vanglicu sipati brašno, dodati jaje, kvasac, mlako mleko, ulje, koricu limuna, so i zamesiti mekše testo.Ako je potrebno brašno dodavati po potrebi. Testo dobro izraditi i ostaviti da stoji na sobnoj temperaturi 30 minuta. Puding skuvati, dodati šećer po želji i malo prohladiti.Kašikom prebaciti u kalup za tulumbe. Testo razviti na 1,5 cm, iseći na tanje trake i svaku traku uviti u valjak. Spojiti dve trake u vrhu i isplesti kiku. Iseći na nekoliko dela i stvarati manje krugove od pletenice.Ređati u podmazan pleh ili sa obloženim pek papirom. Špricom puniti krug pletenice pudingom a na vrh pudinga ubaciti malo suvog grožđa i pirinča. Pokriti da malo poraste, pa premazati žumancetom u koje ste stavili kašiku mleka i malo ulja. Peći na 220 stepeni oko 20-25 minuta. Po želji pospite prah šećerom.

#Recept