AKTUELNO

Ako vam je losos skup zamenite ga tunjeviom, a ako ne možete da nabavite avokado koriste krastavac.

Suši se može praviti od raznih namirnica, a jedino što je zajedničko svakom su listovi od suvih algi. Dakle, kada nabavite listove algi spremni ste za suši.

Sastojci:

pirinač, losos, tunjevina, krastavac, avokado, listovi algisusam

Priprema:

Najvažnija je priprema sastojaka, dok samo pravljenje sušija nije komplikovano.Prvo se skuva pirinač i ne sme da se prekuva, već mora da bude lepljiv kako bi se suši lakše pravio. Pirinač se ne ispira vodom. Dok se pirinač hladi pripramju se ostale namirnice.

Obično se kombinuju riba i povrće. Najčešće se koristi avokado, ali ako ne možete da ga nabaviti koristite krastavac. Oljušti se i iseče u trake debljine santimetar.Suši treba da bude od ribe ili račića, ali ako vam je losos skup nabavite tunjevinu ili neku drugu ribu koja je jeftinija. Riba mora da bude sveža ili dimljena. Iseče se na trake veličine avokada.

Prvo se na radnoj površini raširi plastična folija, a oni koji nikada nisu pravili suši treba prvo da stave podmetač od bambusovih grančica, jer će ga lakše motati.

Možete napraviti i "kalifornijski suši" tako što ćete pirinač lepiti sa spoljne strane i posuti susamom, a sa unutrašnje se ređaju avokado i losos.

#Recept