Isprobajte ovaj obrok koji neopisivo pokreće sva čula .
Sastojci:
1 par pilećih grudi, 3 čena belog luka, malo karija, so, biber, 1 kašika soja sosa, 1 kašika brašna, ulje
Priprema:
Šnicle ako su deblje malo izlupajte preko folije i posolite.
U činiju sipajte ulja, malo soja sosa, karija, a onda sve izmešajte.
Sipajte na šnicle i izmešajte.
Pržite na grilu ili teflonskom tiganju oko 15-20 minuta da lepo porumeni. Može se na početku poklopiti da se malo izdinstaju.
Preostalo ulje od šnicli sipajte u manju šerpicu pa dodajte brašno i izdrobljen beli luk.
Pržite da brašno i luk dobiju kremastu boju.
Dodajite vodu i mešajte do željene gustine, treba da bude ređi sos i da dobro provri.
Isključite vatru, pa dodajte so, biber, soja sos i peršunov lust.
Šnicle poređajte u tanjir i prelijte sosom.
Odmah služiti dok je toplo.
#Piletina
#RUČAK
#Recept