AKTUELNO

KlasičnI srpski desert od oraha i čokolade koju svi vole.

Sastojci za koru:

8 belanaca

250 g šećera

3 kašike brašna

250 g oraha

Sastojci za fil:

8 žumanaca

250 g šećera

4 štangle čokolade

250 g putera

Priprema kore:

Umutite belanca u čvrst šne, pa dodajte šećer i nastavite da mutite.

Dodajte samlevene orahe i brašno, te dobro promešajte.

Sipajte smesu u veći podmazan pleh i pecite na 200 Celzijusa oko 15 minuta.

Isecite koru na tri jednaka dela (možete svaku koru zasebno peći). Kora ne treba da bude debela.

Priprema fila:

Umutite žumanca, pa dodajte šećer i nastavite da mutite.

Otopite čokoladu i dodajte u smesu, te lepo promešajte.

Zatim dodajte puter koji ste prethodno dobro umutili i opet promešajte.

Dobijenu smesu kuvajte kratko na pari da se malo zgusne.

Svaku koru premažite  filom, pa složite jednu na drugu.

Fil namažite i preko cele torte.

Možete je ukrasiti mlevenim orasima ili proprženim šećerom.

#Recept

#Torta