Glavica kupusa puni se povrćem i meseom.
Sastojci:
3 manja krompira
1 šargarepa
1 zelena paprika (babura)
1 paradajz
1 klip kukuruza
2 glavice crnog luka (manje)
200 g ovčije masti
500 g jagnjetine
1 glavica kupusa
2 čena belog luka
2 kašičice soli
½ kašičice crnog bibera
½ kašičice korijandera u prahu
1 kašičica kima
½ kašičice bosiljka
100 ml biljnog ulja
Priprema:
Pripremite kupus tako što ćete izrezati vrh, pa ga izdubite. Kukuruz, paradajz, šargarepu i krompir isecite na deblje kolutove. Papriku očistite od semenki i isto isecite na kolutove. Crni luk isecite na krupnije komade. Na dno kupusa stavite 100 g ovčije masti, pa ređajte krompir, šargarepu i 2 cela čena belog luka. Začinite sa jednom kašičicom soli, pola kašičice kima i biberom. Zatim poređajte crni luk, kukuruz i papriku. Malo rukama pritisnite da lepo legne, pa preko stavite paradajz. Preko paradajza stavite jagnjeće šnicle. U maloj posudi pomešajte ½ kašičice kima, ½ kašičice soli, malo bibera, 2 kašičice slatke mlevene crvene paprike, ½ kašičice korijandera, ½ kašičice bosiljka i biljno ulje. Kupus stavite na aluminijumsku foliju i lepo premažite napravljenom smesom (i kupus i meso). Preko stavite još 100 g ovčije masti, još malo premažite sa napravljenom smesom i dobro umotajte u alu foliju. Pecite u rerni na 170°C 3 sata.