AKTUELNO

Preukusno slatko pecivo.

Sastojci:

200g brašna

1/4 kašičice soli

5 supenih kašika šećera u prahu

275ml vode

1 jaje - umućeno

1 žumance

1 kašičica ekstrakta vanile

Foto: Unsplash.com

1 litar suncokretovog ulja

1 kašičica cimeta

Priprema:

Pomešajte brašno, so i 1 supenu kašiku šećera u činiji.Sipajte vodu u šerpu i zagrejte je da proključa. Sklonite je sa vatre, dodajte mešavinu sa brašnom i mešajte dok se ne formira glatka lopta koja ne dodiruje ivice šerpe. Sklonite sa vatre i ostavite da se hladi 10 minuta.

Postepeno umutite celo jaje, žumance, a onda i ekstrakt vanile u mešavinu od brašna sve dok ona ne postane glatka. Kašikom je nanesite u kesu za filovanje sa ravnim nastavkom prečnika 1 cm.

Sipajte ulje u šerpu srednje veličine do dubine od 2,5 cm. Zagrejte ulje na 170 stepeni i ubacite malu količinu mešavine u ulje. Ukoliko ulje odmah počne da peni, spremno je za korišćenje. Nanesite mešavinu u raznim oblicima u ulje u više navrata, sekući krajeve kuhinjskim makazama. Pršite čurose 2-3 minuta sve dok ne plutaju i ne porumene, okrečući ih, ako je potrebno, da jednako dobiju boju.

Foto: Unsplash.com

Podignite čurose iz ulja, dobro ocedite na kuhinjskom ubrusu, a onda pospite sa preostalim šećerom pomešanim sa cimetom. Nastavite da sedite testo iz vrećice i pržite sve dok ne upotrebite svu mešavinu. Poslužite toplo ili hladno. Najbolji su onog dana kada su napravljeni.

Prijatno!

#Testo

#pecivo

#Čuros

#Španija