AKTUELNO

Ako vam se ovo sve zajedno čini kao malo neobična kombinacija, znajte da je Amerikancima ovo jedan od omiljenijih obroka. Čorba je čist protein, a samim tim i veoma hranjiva.

Super u celoj stvari je što je reč o proteinskom obroku, dok će se kikiriki sjajno složiti po ukusu sa batatom. Ako volite da isprobavate nove stvari, onda je ova krem čorba od kikirikija definitivno prava stvar za vas. 

Potrebni sastojci:

400 g batata150 g putera od kikirikija1 kašičica ulja4 čena belog luka1 kašika koncentrata paradajzamalo čilija u prahuhimalajska so1 -1,5 l vodeSuvi začin od povrća (po ukusu)malo sirovog kikirikija

Priprema:

U velikoj posudi zagrejte ulje i dodajte seckani beli luk i dinstajte oko pet minuta. Potom, dodajte čili, so, koncentrat paradajza, batat i puter od kikirikija. pa kratko promešajte. Ulijte onda i vodu, dodajte suvi začin, pa mešajte dok se koncentrat paradajza i puter od kikirikija lepo ne otope i sjedine, pa pokrijte posudu do ključanja i zatim smanjite temperaturu i kuvajte još 10-15 minuta, dok batat ne omekša. Sve zajedno stavite u blender i miksujte dok ne dobijete glatku i željenu teksturu čorbe. Poslužite toplo i pospite odozgo, po želji, seckanim kikirikijem.

#Recept