AKTUELNO

Ako ste ljubitelj leta verovatno ste se sa tugom u srcu rastali sa toplim danima, ispunjenim neverovatnim mogućnostima.

Međutim da i jesen ume da bude lepa i da može da vam donese lepe trenutke, tu smo da vas danas podsetimo. Jesen ne mora da bude tmurna i umorna, niti ispunjena setom i tugom. Ona nam donosi predivne boje, naukusnije voće i povrće, kao i neodoljive mirise sa kojima ćemo vas danas upoznati.

Topla čokolada, sedenje kraj kamina i ukusne pite od jabuka samo su mali deo jesenjih čari. Slatkasti jesenji mirisi su oni koji vaš dom mogu da ispune toplinom i prijatnošću. Na raspolaganju vam je veliki broj različitih načina na koje vaše okruženje možete ispuniti mirisima jeseni. Mirišljave sveće, štapići, sprejevi ili raspršivači u vazduhu. Danas vam otkrivamo kako da napravite kućni potpuri, odnosno mešavinu osušenih biljaka sa dodatkom začina i esencijalnih ulja.

Foto: Pixabay.com

POTPURI OD NARANDŽE: U manju posudu stavite 2 šolje vode, 2 štapića cimeta, 2 kašike celog karanfilića, 2 kašike vanile, koru oguljene pomorandže

Na laganoj vatri započnite sa kuvanja a potom stavite na srednju jačinu do vrenja. Kada počne da ključa ponovo smanjite i ostavite do 60 min najduže da se krčka. Po potrebi dodajte još malo vode. Kada se oladi dobili ste savršen putpuri koji će vaš dom ispuniti neodoljivim mirisima.

#Cimet

#Jesen