AKTUELNO

Pravi čokoladni ukus, a meke piškote natopljene mlekom upotpunjuju taj sočni i neodoljivi doživljaj

Potrebni sastojci: 

6 jaja, 10 kašika šećera,200 gr čokolade,125 gr maslaca,2 pakovanja piškota,mleko za umakanje piškota

Priprema:

Odvojiti belanca od žumanaca. Žumanca odmah staviti u manju šerpu u kojoj će se kuvati na pari ( manja šerpa na veću šerpu u kojoj je voda koja vri ).Dodati žumancima 6 kašika šećera i umutiti penasto, dok ne promene boju žumanca iz tamno žute u svetlo žutu. Staviti na paru oko 10 minuta uz mešanje. Dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi. Skloniti sa vatre i ostaviti da se hladi uz povremeno mešanje. Masa nije vrela, nego samo vruća, žumanca su se pasterizovala. Kada se masa ohladila omekšali maslac dodati kremu i umutiti. Ulupati zatim belanca sa ostatkom šećer u jaku panu pa je dodati kremu i varjačom, žicom ili nekom spatulom mešati dok se ne sjedini. Ne mutiti mikserom kako fil ne bi splasnuo.

U dublju tepsiju ili obruč, nekih dimenzija 30 x 20 poslagati jedno pakovanje piškota umočenih u mleko po dnu. Istresti ceo fil i poravnati, a zatim preko poslagati drugi deo piškota umočenih u mleko. Ostaviti da se dobro stegne u frižideru. Odozgo možete staviti šlag po želji.

#Recept