AKTUELNO

Kao i većina ljudi verovatno nastojite da dan započnete zdravim obrokom.

Žitarice i mleko su jedan od najočiglednijih izbora, jer vas ispunjavaju zdravljem i energijom. Međutim postoji nešto što nepravedno nosi epitet “nezdrave” hrane, iako je u svom izvornom obliku vrlo zdravo. U pitanju je čokolada.

Ona verovatno nije na vašoj listi sastojaka za doručak, ali bi mogla da bude. Čokolada je nepravedno ograničena samo kao vid dezerta, međutim u njenim preporučljivim količinama možete sa lakoćom da uživate i već na samom početku dana. Ako se ujutro osećate raspoloženim za obrok čokoladnog ukusa, donosimo vam predloge koji bi mogli da vas zanimaju:

TOST SA KREMOM

Umesto avokada ili maslaca koje obično mažete na tost, ovog jutra potražite čokoladni premaz. Kada istostirate hleb, premažite ga kremom i pospite po vrhu seckane orahe, bademe ili suvo voće za još bogatiji ukus.

AMERIČKE PALAČINKE

Ako imate malo više vremena savršen doručak za vas mogu da budu američke palačinke, tako vazdušaste i meke jednostavno pozivaju da ih prelijete javorovim sirupom ili medom, u kombinaciji sa čokoladom.

Foto: Pixabay.com

KAKAO SMOOTHIE

Da biste zaista uživali u vrhunskom čokoladnom ukusu potreban vam je sirov kakao. Dakle varijanta bez dodataka šećera, nastala hladnim presovanjem. Šejk od banane i kakaa je savršen za početak izbalansiranog dana. Sve što vam treba je blender i dva sastojka – smrznuta banana i kakao.

ČOKOLADNE ŠTANGLICE

Ako volite zdrave grickalice svideće vam se mogućnost da im dodate čokoladni ukus i započnete na taj način svaki novi dan. Veoma jednostvane za pravljenje, sadrže u sebi svega tri sastojka, sušeno voće, med i različite vrste pahuljica (ovsene, ražane, ječmene), čokoladne štanglice nakon pečenja u rerni jednostavno prelijte ili umočite u istopljenu crnu čokoladu i na korak ste bliži zdravom i ukusnom obroku.

#doručak

#čokolada