AKTUELNO

Za lagana jutra puna energije nutricionistkinja Džoj Bauer predlaže nekoliko recepata za doručak koji, tvrdi ona, topi kilograme.

U pitanju su obroci koji ne sadrže više od 300 kalorija, a baziraju se na kombinaciji od 10 grama proteina i 4 grama vlakana zbog kojih nećete imati grižu savest, a energično ćete krenuti u dan, prenosi Today.com.

1. Tost sa avokadom i jajetom

Jedan tost od integralnih žitarica premažite s 1/4 zgnječenog avokada. Na njega dodajte jedno jaje pripremljeno po izboru, a čitav obrok začinite crnim biberom ili nekim drugim omiljenim začinom. Uz ovaj doručak pojedite i pola grejpa ili celu narandžu.

2. Kajgana sa povrćem

Foto: Pixabay.com

Celo jaje i tri belanca pomešajte s kombinacijom povrća (dobar su izbor paradajz, luk, pečurke, spanać i drugi), a obrok obogatite jednim tostom od integralnih žitarica ili jednom narandžom ili s pola grejpa.

3. Sendvič sa slaninom, jajetom i sirom

Zdrava verzija omiljenog doručka, sendviča, uključuje jednu kajzericu od integralnih žitarica, krišku paradajza, tri belanca, jednu šnitu slanine uz jednu krišku sira čedar smanjene masnoće, uz dodatak crnog bibera i kečapa.

Tostiranu kajzericu presecite na pola i na jednu polovinu naređajte krišku paradajza na koju ćete dodati slaninu kratko zagrejanu na tiganju. Tri belanca začinjenu biberom pripremite na tiganju i poređajte ih na slaninu. Nakon toga sendviču dodajte sir i kečap i poklopite ga drugom polovinom kajzerice.

#Jaja

#doručak

#mršavljenje