AKTUELNO

Savršen spoj čokolade i kafe

Sastojci:

70 g čokolade za kuvanje, 4 kašike vruće jake kafe, 3 jajeta, 85 g šećera, 150 ml slatke pavlake 

Žele od kafe:

6 listića želatina, skuvana jača kafa (bez taloga)

Priprema: 

Mus do kafe: Čokoladu za kuvanje izlomiti na sitne komade i staviti u vruću i jaku kafu. Kuvati na pari dok se ne otopi, a zatim prohladiti. Žumanca i šećer sipati u činiju i umutiti sa mikserom. Slatku pavlaku čvrsto umutiti u šlag. Zatim, u krem dodati ohlađenu mešavinu čokolade i kafe i na kraju umešati šlag. Čvrsto ulupati belanca i pomešati ih sa kremom od čokolade i kafe. 

Smesu staviti u frižider da se hladi, otprilike 3 sata. 

Žele od kafe: Želatin pripremiti sa jačom kafom, prethodno proceđenom da nema taloga. Po želji zasladiti. Odvojiti 1/3 kolilčine i sipati na tanjirić, pa kada se stegne, seći na kockice. U pripremljene čaše prvo sipati malo želea od kafe, pa sloj musa od kafe, žele i završiti musom. Preko dekorisati kockicama želea od kafe.

#Recept