AKTUELNO

Neki vole da prave rolovanu piletinu sa odkoštenim mesom bataka, ali neuporedivo je jednostavnije to uraditi sa belim mesom.

Sastojci:

pileće belo meso

kačkavalj na listiće

tanko isečena šunka
jaje

brašno

prezle

čačkalice

pavlaka

majonez

kiseli krastavčić

vlašac

Priprema:

Filete belog mesa morate da nežno izlupate, a to je najbolje uraditi tako što se belo meso tanko iseče i prekrije najlonom pa nežno izlupa kako bi se istanjili i lakše rolovali.

Foto: Pixabay.com

Meso se raširi, pa se prvo stavi list šunke i odozgo kačkavalja. Preko kačkavalja može da se stavi vlašac. Meso se urola tako što se prvo saviju krajevi, pa sredina i pričvrsti se čačkalicom. Čačkalica se vadi tek na kraju, pre nego što se posluži.

Rolovano meso se prvo uvalja u brašno, jaja i prezle. Ringla se ugreje na najjače, pa se smanji čim se stavi meso u tiganj sa uljem. Kada korica dobije zlatnu boju meso se okrene na drugu stranu. Kada je gotovo stavi se na tanjir sa salvetom da upije ulje.

Ringla se ugreje na najjače pa smanji čim se ubaci meso u tiganj.

Rolovano meso se prvo uvalja u brašno, jaja i prezle. Ringla se ugreje na najjače, pa se smanji čim se stavi meso u tiganj sa uljem. Kada korica dobije zlatnu boju meso se okrene na drugu stranu. Kada je gotovo stavi se na tanjir sa salvetom da upije ulje.

Pohovano meso je najukusnije kada se jede sa tartar sosom koji se pravi tako što se pomeša ista količina majoneza i pavlake, doda sitno iseckan krastavčić, so, biber i vlašac.

#Piletina

#Pohovana piletina

#RUČAK

#Recept

#rolovana piletina