Ukusno, a ne goji.
Ako plavi patlidžan iskombinujete sa mlevenim mesom i krem sirom, kao i povrćem koje sadrži puno vlakana i malo kalorija, dobićete zdrav obrok koji ne sadrži previše kalorija.
Otkrivamo vam recept za preukusne rolnice od plavog patlidžana, koje će postati vaše novo omiljeno letnje jelo.
Potrebni sastojci:
2 veća plava patlidžana, so, 50 g pirinča, 2 glavice luka, 3 čena belog luka, 50 g paradajz pirea, 150 g mlevenog mesa, 5 kašika maslinovog ulja, biber, čili, so, bosiljak, 3 kašike krema sira, 100 ml belog vina
Priprema:
Isecite patlidžan na tanke kriške, posolite i ostavite da pusti vodu kako ne bi bio gorak. Za to vreme skuvajte pirinač. Propržite na ulju seckani crni luk, beli luk, meso - pa dodajte sve začine. Umešajte sir, oceđen skuvani pirinač i paradajz pire.
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Posušite patlidžan, pa na svaku šnitu stavite po malo fila. Umotajte rolnicu, pričvrstite čačakalicom i naređajte u odgovarajuću posudu. Nalijte vinom i pecite oko 20 minuta.