AKTUELNO

Poslastica koja je pred vama spaja slatkoću i kiselkastost, pa verujemo da će vam i te kako prijati tokom ovih vrelih dana.

Ono što je dodatni plus, pored voća i šećera nije vam potrebno ništa više od sastojaka, ali ni aparata, kao što je slučaj sa pripremom sladoleda. Recept potiče sa juga Italije, tačnije Sicilije, a mi ćemo vam ponuditi jednu od brojnih varijanti, jer se ne morate ograničavati na lubenicu.

Granita ne samo da rashlađuje, već i izgleda efektno, kao da je satkana od kristala, a možete je ukrasiti svežim bosiljkom ili narendanom limetom. Verujemo da ste nestrpljivi, te odmah prelazimo na postupak, koji može poslužiti i kao osnova za alkoholni koktel…

Kako odabrati najsočniju lubenicu: Ovi trikovi vam to garantuju!
Sastojci:

6 šolja lubenice iseckane na parčiće i očišćene od semenki

3 isceđene limete

1/3 šolje šećera

Priprema:

Prikupite sve sastojke.

Stavite ih u blender.

Isitnite ih dok ne poprime formu kaše.

Upotrebite cediljku, tako što ćete u činiju presuti smesu iz blendera, iz više puta i uz pomoć kašike.

Prespite proceđen sok u pleh srednje veličine, obložite ga plastičnom folijom i odložite u zamrzivač na 4 sata ili duže.

Na samom kraju izvadite pleh i viljuškom izmrvite.

Poslužite granitu u čašama, i dekorišite po želji.

Uživajte!

#Recept