Svi obožavaju ovaj izdašni kolač. Veoma se brzo i lako pravi.
Potrebno je: 7 jaja, 7 supenih kašika sećera, 200g brašna, 1/2 kesice praška za pecivo
Preliv: 800 ml mleka, 400ml slatke pavlake, 300ml kondenzovanog mleka
Glazura: 300g gotovog karamela ili napravite sami: 200g šećera - 50g maslaca - 200g slatke pavlake.
Priprema: Pripremite pleh koji ćete pouljiti i pobrašniti. Rernu zagrejte na 180 stepeni Celzijusa. Odvojite žumance od belanaca. Umutite belanca u šam. Dodajite postepeno šećer pa mutite oko 3 minute. Dodajite žumanca, jedno po jedno. Dodajte brašno i prašak za pecivo, a onda mutite smesu ručno. Izlijte u tepsiju i pecite 25 minuta.
Nakon toga ostavite biskvit da se ohladi.
Napravite preliv tako što ćete mleko, kondenzovano mleko i pavlaku staviti u šerpu da se zagreje. Zatim, čačkalicom izbockajte biskvit, kako bi preliv lepo ušao u koru. Mleko koje je pred ključanjem sklonite sa ringle. Biskvit prelijte vrućim mlekom. Ostavite da biskvit dobro upije mleko pa se ohladi. Nakon toga prelijte karamel preko kolača. Ohladite i služite.